Pesimistul vede partea goală a paharului, optimistul vede partea plină a paharului iar în timpul acesta când cei doi se ceartă cine, care, cum vede, imediat vine antreprenorul oportunist şi vinde paharul câştigând astfel scandalul. Concluzia: Oportunitatea înseamnă bani !

pagină

joi, 25 septembrie 2014

Traficul pe blog (1)


TRAFICUL PE BLOG

Astăzi voi vorbi despre traficul pe blog.
Recent am întâlnit persoane pe care le-am întrebat " Ce crezi despre traficul pe blog ? ", iar răspunsurile nu au fost tocmai de bun augur, unul dintre răspunsuri care m-a indignat destul de tare fiind următorul " Nu mă interesează traficul de blog, ce câştig am dacă am trafic? "; acest răspuns denotă faptul că încă mai există oameni care habar nu au de ce deţin un blog sau ce să facă cu el.
Traficul pe blog reprezintă metoda prin care atragi oameni pe blog-ul tău, îi faci să îţi viziteze articolele, paginile, postările, imaginile, etc., iar prin asta creezi un nivel ridicat de interes stârnit al vizitatorilor tăi.
De ce este important traficul pe blog?
Traficul pe blog este foarte important din foarte multe motive, prin asta îţi poţi monetiza blog-ul, ţi se face reclamă mascată, poţi promova şi vinde produsele firmelor cu care te-ai afiliat, etc.

Hai să facem un exerciţiu.
În caz că nu ai un blog, imaginează-ţi că ai un blog care este ok din toate punctele de vedere, dar nu ai trafic iar tu continui să scrii...ce se întâmplă? Munca ta e în zadar, nici măcar un copil de 5 ani nu intră pe blog-ul tău.
Acum imaginează-ţi că ai un blog care e ok din toate punctele de vedere, dar ai şi trafic, tu continui să scrii...ce se întâmplă? Exact, munca depusă nu este în zadar, blog-ul îţi este promovat, ai cititori fideli, prin postările tale înscrii clienţi către firmele cu care lucrezi, ei fac vânzări, tu iei comisioane; eh, sună bine, nu?
Aşa ziceam şi eu!

Prin această postare contraatac direct persoanele care sunt de părere că traficul pe blog este o pierdere de timp, din contră, dacă ai blog, ai trafic, ai câştig: n-ai blog, n-ai trafic, eşti pe zero.
Cheia pentru un succes de invidiat stă într-un blog / site / forum, nicidecum în reclame spamate.
Ce sunt spamerii?
Spamerii sunt acele persoane care se folosesc de anumite unelte neconvenţionale de a te face să accesezi anumite site-uri, să-ţi atragă atenţia, te păcălesc, eventual au şi un script prin care îţi fură datele personale din device-ul pe care îl deţii, etc.
Fereşte-te de spameri cât poţi.
Un advertiser serios niciodată nu va accepta să lucreze cu un blog, blogger, sau program robo-spam care îşi sustrage traficul pe blog prin metode neconvenţionale, spamând, având articole furate, ele nefiind originale, etc.
De reţinut faptul că bloggerii reali nu te vor "sabota" folosind scripturile de spam, hacking, etc.
În curând am să postez metode legale despre cum poţi avea trafic pe blog cu sau fără SEO ( Search Engine Optimization ).
Sper că ai înţeles că traficul te ajută să creşti în motoarele de căutare precum Google, SEO, Opera, Firefox, etc.